Moord


Moord te Berlicum (N.B)  

Vroeg in de ochtend vertrekt een politiedelegatie van 's Hertogenbosch naar het plaatsje Berlicum. Er is een lichaam gevonden op de weg achter de Protestante Kerk. Het lijkt een natuurlijke dood maar is dat het wel?


Moord te Berkel 

Aan het huis van de welgestelde bejaarde heer Ripping wordt laat in de avond aangeklopt. Twee mannen dringen zijn huis binnen waarop de man wordt vermoord. Maar is hij wel de enigste?


Moord te Koewacht 

Een onbekende man gaat zijn weg naar huis bij de Nederland- Belgische grens. Bij een waterput blijft hij staan omdat zijn oog valt op een daarin aanwezige zak. Hij kan de nieuwsgierigheid niet weerstaan en opent de zak. Wat hij daarin aantreft had hij nooit voor mogelijk gehouden. 


Moord te Zeist  

Zeist wordt opgeschrikt door een afschuwelijk misdrijf op de  15 jarige Hendrik Drost. Zijn levenloze lichaam wordt gevonden in de berm bij de begraafplaats. Het moet een natuurlijke dood lijken maar is dat inderdaad het geval?


Dubbele moord te Czaar Peterstraat

Als elke ochtend gaat mejuffrouw Blom naar de kruidenier Piet Brouwer om haar dag te beginnen. Ze treft de deur nog afgesloten aan en probeert via de achterdeur. Alles is nog in duisternis maar het linnen ligt op de grond en serviesgoed. Hier moet iets gebeurd zijn.


Dubbele moord te Houtdorp

Als de knecht van de dames Pater en Bouwens om vijf uur in de ochtend met zijn werk wil beginnen vindt hij de deur naar de stal open staan. Na het ontsteken van licht ziet hij een gruwelijk tafereel. 


Dubbele moord te Schagen

Als een meisje op zondagmorgen 12 Augustus de kruidenierswinkel van weduwe Bute betreed treft ze niemand aan. Ongerust geworden vraagt ze buurman de Haan de weduwe te laten weten van haar klanten in de winkel. Echter bij het betreden van de keuken treft hij een vreselijk ritueel aan.


Roofmoord te Etten

Vroeg in de ochtend wordt in zijn woonkamer het bebloede lichaam gevonden van landbouwer Naalden. Zijn knecht Sprenkels was getuige van de moordzaak. 


Viervoudige moord te Grootegast.

Vroeg in de ochtend gaan vier veldwachters richting het huisje van Ijje Wijkstra om de inwondende vrouw Aaltje Wobbes mee te nemen. Er volgt een drama.


moord op Sonja (Sara)  Beugeltas

Als Sara niet op school arriveert maar nog wel is gezien bij het bananenpakhuis Groenteman&Bolle waar haar vriendinnetje woont gaan de alarmbellen  rinkelen.


De droeve min

Omstreeks half tien klinken er revolverschoten in een pension te Rijswijk.  Een jonge man ligt zwaargewond in zijn studeerkamer in de kamer daarnaast het levensloze lichaam van een paar jaar oudere vrouw. Wat zit er achter dit verschrikkelijk drama.