Gevangen in Glas


content website: Sylvia Beers
content website: Sylvia Beers

In 2015 is er een begin gemaakt met het plaatsen van de 1804 glasplaten in een database. Vervolgens was het een doorzoeken in historische archieven naar afbeeldingen overeenkomend met de gezichten van de glasplaten. De zoektocht heeft vruchten afgeworpen. Aan vele foto's kon een naam gekoppeld worden met de persoonsgegevens uit registers. 

 

In de zomer van 2017 kon de volgende stap worden gezet: het vervaardigen van de website Gevangen in Glas. Van elke glasplaat werd een persoonlijk document aangemaakt.  De kranten databank raadplegen was het volgende project om het misdrijf van de gedetineerde te achterhalen.  Het is een groei document geworden: een kwestie van blijven zoeken naar de nog onbekende man, meerendeel van de gevangenen van deze glasplaten  zaten gedetineerd in de Bijzondere Stafgevangenis van Leeuwarden. Herken je een foto of heb je een wijziging door te geven dan komen wij graag met je in contact. 


Contactformulier

  • Wij hebben niet de rechten om  afbeeldingen te verstrekken aan derden enkel het plaatsen ervan op de website. Ben je een artikel of boek  aan het schrijven over een misdaad waarvan je graag de bijbehorende afbeelding aan toe wilt voegen neem dan contact op  met Gevangenismuseum Veenhuizen via info@gevangenismuseum.nl en vraag naar de mogelijkheden onder vermelding van het betreffende GN nummer.
  • Alle inschrijfregisters van de Bijzondere Strafgevangenis Leeuwarden die bewaard zijn gebleven liggen in archief bij Tresoar;  de schatkamer van Friesland.  Ben je op zoek naar de ontbrekende detentie gegevens neem dan even contact op; daar helpen ze je graag tegen kleine kosten die te achterhalen.

Voor aanvullingen of correcties  voor een glasplaat kun je wel bij ons terecht door gebruik te maken van onderstaand contactformulier. 


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.