Een oude aanrandingszaak opgehelderd


Middelburgsche courant 01-09-1919
Middelburgsche courant 01-09-1919

5 september 1919

Twee meisjes worden op een lafhartige manier door een onbekende man in de buik gestoken.  Eén van de meisjes kon terplekke worden geholpen, het tweede meisje was zo ernstig verwoond dat ze  meteen naar het gasthuis werd vervoerd echter overleed later aan de verwondingen. Wie de dader is van dit vreselijk misdrijf is niet te achterhalen, het onderzoek loopt vast. De behandelende arts van Johanna wordt als verdacht gehouden maar bij gebrek aan bewijzen niet vervolgd.

  • overleden meisje: Dina Burgmeijer
  • Johanna Maria Geers overleefde

Juni 1921: 

Inmiddels 2 jaar later, het slachtoffer heeft een betrekking gekregen in Rotterdam. Tijdens een ontmoeting op straat herkent ze pertinent de dader, een aanhouding volgt. Echter de man ontkent die dagen in de buurt van Vlissingen te zijn geweest. Het onderzoek wordt hervat maar  de echte dader wordt niet gevonden.

 

Augustus 1925:

Dan komt er een onverwachte wending in deze zaak. In Souburg wordt  het 7 jarig meisje Neeltje de Landmeter aangerand en wordt er wel een dader gevonden: Adrianus Franciscus Inkman. Neeltje wijst  hem aan als de dader. Na een diepgaand verhoor bekend hij de dader te zijn van de aanrandig op de meisjes in Vlissingen.  



Reden van de aanranding: 

Uit aardigheid, het was niet de bedoeling om de beide dames te mishandelen.

 

GN0996 Adrianus Franciscus Inkman



Link: