Wie zijn wij


Stichting Blokhuispoort

"Gevangen in Glas" is een onderdeel van Stichting Blokhuispoort. Stichting Blokhuispoort draagt de geschiedenis van de voormalige gevangenis "DeBlokhuisPoort" uit. De gebouwen aan de Keizersgracht en Blokhuisplein te Leeuwarden. De geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland is een belangrijk onderdeel van de Stichting Blokhuispoort geworden. 

 

Sylvia Beers (redactie, content, archief onderzoek )

In 2015 ben ik begonnen met de 1804 glasplaten te verwerken in een database. Nodige zoekwerken in historische archieven hebben resultaat gehad. Aan ruim 480 heb ik een naam kunnen plaatsen met de bijbehorende gegevens gehaald uit registerdatabanken en oude krantensites. Vervolgens dit alles vastgelegd in een persoonlijk document van de gevonden glasplaat. In de zomer van 2017 is de volgende stap gezet met het vervaardigen van deze website, de informatie toepassen uit de documenten naar een prachtig document toewerkend. Blij dat de klus was geklaard en trots op het behaalde resultaat.

 

Willem Helfrich (webmaster)

De website gevangeninglas.nl is gemaakt met JimdoPro. Een giga klus om deze website te bouwen, er zijn 1820 pagina's aangemaakt voor de 1804 glasplaten met informatie. De website is een groeidocument en zal alleen maar verrijkt worden met meer informatie. De website is een aanvulling op de archieven, vele mensen vragen ons naar informatie over gevangenen. Zoals "mijn overgrootvader is overleden in het Huis van Opsluiting en Tuchtiging, hebben jullie daar ook informatie over". Een geweldig project om deze website te mogen bouwen en te promoten.


De website "Gevangen in Glas" is een onderdeel van "Stichting Blokhuispoort". 

Op onze website www.blokhuispoort.nl vind je uitgebreide informatie over de voormalige Bijzondere Strafgevangenis van Leeuwarden.

Op onze website www.gevangeninfriesland.nl gaan wij dieper op het vastzitten in Friesland in. 

De Bijzondere Strafgevangenis heeft sinds 2017 een nieuwe bestemming gekregen als cultureel bedrijven centrum.